Muftija zenički u radnoj posjeti MIZ Zenica

U ponedjeljak 22. 10. 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, sa saradnicima, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Zenica.
Tom prilikom, muftija se susreo sa glavnim imamom mr. Jakub ef. Salkicom i sekretarom gosp. Nihadom Durmićem. Glavni imam muftiju je upoznao sa stanjem vjerskog života na području Medžlisa Islamske zajednice Zenica, sa posebnim akcentom na stanje u oblasti mektebske nastave, Vjeronauke, vakufske imovine, rada sa mladima i ženskom populaciojom, kao i na značajnije projekte čija je realizacija planirana u narednom periodu.
Muftija zenički izrazio je zadovoljstvo stanjem i postignutim rezultatima u radu na području Medžlisa, ističući posebno izgradnju infrastrukture, projekat jedinstvene i centralizirane članarine, te je zatražio da Medžlis Islamske zajednice Zenica u svom budućem radu posebnu pažnju fokusira na projekte rada sa mladima, prije svega kroz saradnju sa Studentskim centrom u Zenici, na projekat pomoći bolesnim u koordinaciji sa Kantonalnom bolnicom Zenica, na izgradnju obdaništa, čiji bi osnivač bio Medžlis, kao i na izgradnju sportsko-rekreativnog centra za mlade u zeničkom naselju Bilimišće.