Mreža mladih: Džemat Starina domaćin omladinskom druženju

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica je u posljednjim mjesecima 2021. godine organizirala nekoliko omladinskih druženja u džematima na području regija zeničkog medžlisa. Džemat Starina, 25. decembra 2021. godine, poslije jacije-namaza, bio je domaćin jednom u nizu druženja koje je okupilo mlade sa područja nemilske regije.
Prigodan program učenja ilahija i kasida priredili su aktivisti Mreže mladih džemata Šerići, a kao gost druženja prisutnoj omladini se obratio hfz. Fahir ef. Arnaut podsjećajući ih na nekoliko poruka koje imaju posebnu snagu i intenzitet u današnjem vremenu:
– čvrsta vjera u Uzvišenog Allaha a koja je rezultat istinske spoznaje Boga;
– potreba za sticanjem znanja koje je korisno zajednici muslimana;
– potreba da svojom čestitošću na svojim radnim mjestima i zadacima svjedočimo i širimo Dini-islam;
– težnja za uključivanjem u društvene aktivnosti kako bismo bili što korisniji članovi zajednice,
– često razmišljanje o životu od Allaha darovanom posebno vodeći računa o tome da je slobodno vrijeme i zdravlje koje nam je dato, potrebno iskoristiti prije nego budemo zauzeti i bolest nas snađe.

Druženje mladih je nastavljeno kroz razgovor i nagrade za one koji su savjete koje je hafiz uputio zapamtili, shvatili i nadamo se, primjenit će ih u mladosti.
Mreža mladih i imami nemilske regije su iskoristili priliku da se zahvale džematu Starina, džematskom odboru i imamu Dževad ef. Gračiću na gostoprimstvu i lijepoj atmosferi kojom su oplemenili ovaj lijepi skup.