“Mladi i Ramazan” sa hfz. dr. Kenanom Musićem

Dana 24.05.2017. godine, u organizaciji Medžlisa IZ Zenica i izdavačke kuće Bookline Sarajevo, održano je druženje sa prof. dr. Kenanom Musićem.
Tema susreta je bila „Mladi i ramazan“, a tim povodom su promovisana i djela „U susret Resulullahu“ i „Radost gazija“.
Profesor dr. Kenan Musić je, na vrlo emotivan i jedinstven način, mladima ukazao na vrijednost spominjanja te dosljednost i ustrajnost u slijeđenju Poslanika s.a.v.s. Savjetovao je mladima da se u suočavanju sa svakodnevnim životnim izazovima okreću primjeru Poslanika s.a.v.s i njegovom modelu življenja, rada i ophođenja. Postupajući na taj način postižemo izvrsnost u našim djelima i jačamo svoj moral i optimizam.
Govoreći o djelu „Radost gazija“ profesor je ukazao na savremena tumačenja termina „džihad“ te našu obavezu razbijanja predrasuda i pogrešnih uvjerenja. Istakao je da je najveći džihad danas, borba sa samim sobom, svojim prohtjevima, ostvarenje sebe kao dobrog vjernika, studenta, oca/majke, sina/ kćerke te vrijednog člana zajednice koji će raditi na njenom unapređenju i ostvarenju napretka.
Druženju je prisustvovao veliki broj mladih koji su svojim dolaskom iskazali interesovanje za ovu i buduće aktivnosti koje će biti organizovane u okviru Mreže mladih Medžlisa IZ Zenica.