Ljetni mekteb – Zenica 2023. zvanično otvoren

U prostorijama Bijele džamije džemata Novo Radakovo u Zenici, u ponedjeljak, 03. jula je zvanično otvoren “Ljetni mekteb – Zenica 2022.”, a koji organizuje Medžlis Islamske zajednice Zenica u saradnji sa Yunus Emre Institutom i turskom općinom Konya. Edukativno-rekreativni, sportski i vjerski program pohađat će 60 polaznika mekteba uzrasta od 7 do 9 razreda.

“Ljetni mekteb – Zenica 2023.” će biti realizovan u mjesecu julu a polaznici će kroz program osvježiti i proširiti već stečeno znanje iz Kiraeta – učenja Kur'ana i hifza Kur'ana, konverzacije turskog jezika, a pohađat će i malu školu sportskog streljaštva i plivanja.

“Jedan od ciljeva ovog projekta jeste i da se polaznici mekteba međusobno druže i upoznaju, ali i da obogate svoje znanje i svoje vidike novim spoznajama koje će steći kroz radionice i izlete. Posebno nam je drago da možemo graditi međusobne mostove ljubavi i prijateljstva jer ovaj projekat realizujemo sa Yunus Emre Institutom, Komekom i općinom Konya” – istakao je koordinator projekta koji se zahvalio realizatorima, polaznicima i njihovim roditeljima što su iskazali interes za ovaj projekat.