Koordinator mreže mladih zeničkog medžlisa ponovo Kenan Hodžić

Mreža mladih zeničkog medžlisa od osnivanja 2017. godine pokušava na adekvatne, konkretne i kontinuirane načine odgovarati na pitanja i deleme mladih i ponuditi im puno i zasluženo mjesto u Islamskoj zajednici.
Mreža mladih je već kroz mnoge kulturne, društvene i sporstke aktivnosti pokazala zrelost u radu te odlučnost da se glas mladih unutar Zajednice čuje a s druge strane rukovodstvo Medžlisa se uvijek trudilo da taj glas unutar Zajednice ima ko čuti.
Krajem mjeseca juna, 30. 06. 2020. godine istekao period u kome je Koordinator Mreže mladih Medžlisa Zenica bio Muamer ef. Dizdarević, kome se iskreno zahvaljujemo na vođenju i raznovrsnim aktivnostima u protekloj 18. mjeseci.
Od 01. 07. 2020. godine Koordinator će, ako Bog da, ponovo biti Kenan Hodžić.
Podsjećamo da je Mreža mladih zeničkog medžlisa formirana kao odgovor naše Zajednice na kompleksno stanje naših mladih a u potrazi za rješenjima i modelima, pri čemu se takav položaj mladih uzima kao izazov za promišljanje i stvaranje novih modela. Od Zajednice se zahtijevala promjena ne samo modela nego, cijele paradigme rada sa mladima i na tom tragu jeste i aktiviranje Mreže mladih.
Mladi svoju Zajednicu većinom doživljavaju kroz njen društveno-socijalni angažman, a njen doprinos vide u dimenzijama njena djelovanja kao što je: moralno-duhovna obnova našega društva, razvijanje novih oblika zajedništva, odgojna briga za mlade, ponuda alternativnih sadržaja na području muzike, filma, umjetnosti, književnosti te drugih oblika stvaralaštva, otvaranje različitih savjetovališta koja bi bila na usluzi svima, djelotvorniji utjecaj na donošenje važnih zakona u našem društvu, promocija i podržavaje nade u bolju budućnost.
O novim projektima, nastavku i aktivnostima mreže mladih, biti će govora sa koordinatorima džematskih mreža mladih zeničkog medžlisa, o ćemu ćemo vas pravovremeno informisati.
Novom, starom koordinatoru želimo mnogo uspjeha u radu i puno novih projekata sa kojioma će mladi biti zadovoljni.
N.D.