“Jedan slatkiš-jedan osmijeh” u mjesecu februaru: Uručeno 230 paketića

Medžlis Islamske zajednice Zenica i Odjel za brak i porodicu, u saradnji sa muallimima gradskih džemata i polaznicima mektebske pouke, realiziraju projekat “Jedan slatkiš jedan osmijeh” a u okviru kojeg sa polaznicima mektebske pouke posjećuju JU “Dom-porodica” i dva doma za stara lica u Zenici i tom prilikom im uz prigodan program uruče prikupljene paketiće.
U mjesecu februaru, projekat je realizovan u mektebima Novo Radakovo 1 i 2, i mektebu Kočeva, a polaznici mektebske pouke su prikupili ukupno 230 paketića od kojih je 100 paketića uručeno za djecu – korisnike JU “Dom-porodica”, po 50 paketića za korisnike dva doma za stara lica, te u povodu obilježavanja Lejletu-l-miradža, 30 paketića je uručeno najmlađim korisnicima Servisnog centra “Dlan” Zenica.
Kratke programe koji su priređeni ovom prilikom su izveli polaznici mektebske pouke a prisutni muallimi su ugodnu atmosferu iskoristili da prenesu poruku Božijeg Poslanika koji je muslimane savjetovao da ne pripada njihovoj zajednici onaj koji nema milosti prema mladima i poštovanja prema starijima. Pa je i jedan od korisnih ciljeva ovog projekta, kod polaznika mektebske pouke razvijati empatiju i saosjećanje prema njihovim vršnjacima ali i starijima.

U ime Medžlisa Islamske zajednice Zenica, programima su prisustvovali hfz. mr. Ishak ef. Efendić – imam u džematu Novo Radakovo, Ismet ef. Bašić – imam u džematu Kočeva, hfz Edina Efendić – muallima u mektebu Novo Radakovo 2, Mulaima Omić i Zahira Šarić – voditeljica Savjetovališta i koordinatorica Odjela za brak i porodicu koje su koordinatorice pri realizaciji ovog projekta.
Djeca i korisnici usluga domova za stara lica su bili vidno obradovani posjetom, a posebno učenjem Kur'ana i ilahija, pa koristimo priliku da se zahvalimo mualimima džemata Kočeva, Novo Radakovo 1 i 2, polaznicima mektebske pouke i njihovim roditeljima koji su dali svoj doprinos u ovom projektu.