Hafiz Ammar Bašić gostovao na završnom programu manifestacije “Želja za Resulom”

Tradicionalna, dvadeset i prva manifestacija “Želja za Resulom” završena je u subotu, 30. septembra 2023. godine, posebnim programom pod nazivom “Poslaniče, djelima te slijedimo”. Programu u Sportskoj dvorani Bilišće prisustvovao je veliki broj muslimana i muslimanki, a uz hor imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica, prisutne je poselamio glavni imam mr. Jakub ef. Salkica. Poseban gost završnog programa bio je hafiz Amar ef. Bašić koji je kazivao vazu-nasihat.

Hafiz Bašić je govorio o karakterističnim slučajevima iz sire Muhameda, a.s., a koji u svakom vjerničkom srcu bude želju za Resulom. Posebno se osvrnuo na Kur'anske ajete u kojima je Muhamed, a.s., poimenično spomenut u Kur'anu ističući to da svaki kontekst i redolijed u Kur'anu ima svoju svrhu i smisao.

Impresivnom posjećenošću ovog programa, lijepom atmosferom i aktuelnim predavanjem hafiza Bašića, završena je ovogodišnja manifestacija “Želja za Resulom” u nadi da smo ovom svečanošću dali naš doprinos vjerničkoj radosti zbog rođenja najodabranijeg Božijeg poslanika.