Glavni imam održao sastanak sa muallimama

U petak, 10. 12. 2021. godine, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica i muallima Mulaima Omić su održali sastanak sa muallimama koje dolaze iz svih regija zeničkog medžlisa a koje su već nekoliko godina angažovane u radu Medžlisa Zenica.
Sastanku je prisustvovalo 17 muallima, a razgovaralo se o aktivnijem učešću muallima u radu Medžlisa i Odjela za brak i porodicu kroz organizaciju redovnih predavanja, halki i kurseva za džematlijke. Muallime su upoznale glavnog imama da u pojedinim džematima već postoji navedena praksa ali da je potrebno proširiti aktivnosti na veći broj džemata.

Glavni imam je iskazao punu podršku radu Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu Zenica a muallime su izrazile spremnost da budu aktivni sudionici i nosioci aktivnosti koje će se realizirati u narednom periodu u nadi da će ovakav pristup imati višestuku korist i važnost za afirmaciju žene muslimanke i porodice koja se nalazi u krizi.
Glavni imam je iskoristio priliku da se zahvali muallimama na aktivnostima i učešću u projektima koje realizuje Medžlis, a posebno na brizi i hizmetu Islamskoj zajednici.