Druženje sa studentima u Studentskom centru

U okviru planiranih projekata u radu sa mladima, Medžlis Islamske zajednice Zenica nastavlja aktivnost: „Druženje sa studentime Studentskog centra u Zenici”.
Tim povodom je, u četvrtak 14. marta 2019. godine, u prostorijama Studentskog centra Zenica, održano druženje sa studentima ovog centra na temu: “Vrijeme kao blagodat”.
U ugodnoj i opuštenoj atmosferi, riječima dobrodošlice, studenti su dočekali predstavnike Medžlisa Islamske zajednice Zenica, mr. Eminu Grabus i mr. Adema Nušinovića.
Uvod u navedeno druženje je napravila mr. Emina Grabus ističući zadovoljstvo što je ponovo sa mladima, ali i upoznala je prisutne sa vrstama i vrijednostima vremena na temelju Kurana i Sunneta. Svojim izlaganjem, mr. Adem Nušinović je prenio mladima kako da se odnose prema blagodati vremena i na koji način da ga koriste s ciljem postizanja zadovoljstva Uzvišenog Allaha i sreće na oba svijeta. Druženje je završeno konstruktivnim razgovorom sa prisutnima uz osvježenje.
Na kraju je dogovoreno predramazansko druženje za mjesec april uz poziv svim prisutnim, kao i ostalim studentima da se pridruže i pripreme za mjesec ramazan.

Koordinatori projekta:
1. Mr. Emina Grabus, stručni savjetnik za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu Zenica,
2. Mr. Adem Nušinović, profesor Islamske vjeronauke u Prvoj gimnaziji Zenica