Dodjelom diploma i nagrada završen “Ljetni mekteb – Zenica 2023”

U prostorijama Bijele džamije u džematu Novo Radakovo, u petak 15. 09. 2023. godine, održana je završna svečanost dodjele diploma i nagrada učesnicima “Ljetnog mekteba – Zenica 2023.” Svečanosti su pored polaznika i roditelja prisustvovali i realizatori aktivnosti, te koordinatori projekta ispred Medžlisa IZ-e Zenica Muhamed ef. Bilčević i Samed Pašalić ispred Yunus Emre Instituta.

Prisutnima se obratio Samed Pašalić, koji je istakao da je jedna od osnovnih odrednica Yunus Emre Instituta obrazovanje, a ovaj projekat koji se realizuje u saradnji sa općinom Konya i Komekom je obrazovni projekat koji se već nekoliko godina realizuje u većim gradovima na Balkana i drugu godinu u Zenici.

Tokom mjesec dana trajanja projekta realizovani su časovi iz kiraeta-učenja Kur'ana, hifza Kur'ana, konverzacije turskog jezika, mala škola streljaštva kao i manja škola plivanja.

Realizatori ovogodišnjih aktivnost, hafiz Ishak ef. Efendić, hafiza Edina Efendić, Sumeja Šarić kao i trenerice streljaštva su pohvalili učesnike na posebno lijepom ponašanju, redovnosti i pokazanom znanju, a svim polaznicima Ljetnog mekteba su uručene diplome i prigodni pokloni koje je obezbijedila opština Konya i Komek na čemu im se posebno zahvaljujemo.