Delegacija Vakufske direkcije u radnoj posjeti Medžlisu Zenica

U petak, 03. februara 2023. godine, delegacija Vakufske direkcije na čelu sa direktorom hafizom dr. Senaidom Zaimovićem posjetila je Medžlis Islamske zajednice Zenica i tom prilikom se susrela sa glavni imamom mr. Jakub ef. Salkicom i predsjednikom IO Medžlisa gosp. Besimom Begićem.

Tokom radne posjete razgovarano je o primjeni normativnih akata i pravilnika koji regulišu uvakufljenje, transformaciju, upravljanje i raspolaganje vakufskom imovinom, njenu uknjižbu i identifikaciju. Susret je iskorišten i za kandidiranje projekata s ciljem revitalizacije, očuvanja i unaprijeđenja vakufske imovine kojom, shodno Ustavu, upravlja Vakufska direkcija u saradnji sa drugim organima Islamske zajednice.

Glavni imam i predsjednik Izvršnog odbora su goste upoznali sa stanjem vakufske imovine na području Medžlisa Islamske zajednice Zenica sa posebnim osvrtom na plan unapređenja i održavanja vakufa.

Radni sastanak je dio redovnih aktivnosti Vakufske direkcije kroz koje se ostvaruje saradnja sa medžlisima na polju upoznavanja sa zakonskim regulativama Bosne i Hercegovine, posebno onim koje u potpunosti ili djelimično mogu uticati na pravni status vakufske imovine.