Centralna mevludska svečanost Medžlisa Zenica – Činiti dobro naša je misija

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica organizovala je centralnu mevludsku svečanost povodom 12. Rebiu-l-levvela u Ensar džamiji.
Mevlud su učili zenički imami te mladići i djevojke, budeći uspomene na Resulullahovo a.s. rođenje i na bogatu bošnjačku tradiciju. Vazi-nasihat je kazivao Ahmed-ef. Hrustić, koji je podijelio s prisutnim vjernicima Poslanikovih a.s. pet savjeta koji predstavljaju, zasigurno, mjesto gdje stanuje sreća.
Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica u svako vrijeme a posebno u ovo izazovno i teško, nastavlja svoju misiju činjenja dobra. Mreža će biti otvorena za sve djevojke i mladiće koji žele svoje talente usavršavati u svojoj Zajednici. Za svakoga ko će činiti dobro s dubokom sviješću, da tako najbolje iskazuje svoju ljubav prema Čovjeku i Poslaniku, koji je savršeno volio.
Sa ovogodišnjeg Mevluda ODASLATI PORUKU – mi smo ljudi slobode, džemata, mislimo svima dobro i pružamo ruke prijateljstva – NAŠA JE MISIJA – jer to je naša vjera, naš Dini-Islam!

Kenan Hodžić