Budite dio svoje Zajednice, budite dio Islamske zajednice – Instrukcije za uplatu članarine

Članarina je osnovni izvor prihoda Medžlisa Islamske zajednice Zenica. Imajući u vidu da je naša Islamska zajednica uspostavljena na principu solidarnosti Medžlis Islamske zajednice Zenica je 2007. godine uveo sistem centralizovane i jedinstvene članarine na svom području čime je omogućio svim svojim članovima, bez obzira kojoj kategoriji džemata pripadaju, da pod jednakim uslovima učestvuju u finansiranju vjerskih aktivnosti u svom džematu, medžlisu i Islamskoj zajednici u cjelini.
Redovnim plaćanjem članarine pored sticanja prava na određene besplatne vjerske usluge između ostaloga pomažemo i rad mekteba u našim džematima gdje se odgaja generacija muslimana – Bošnjaka koji će praktikovati Islam a i stičemo pravo da biramo i budemo birani u organe Islamske zajednice
Da bi naša zajednica nastavila funkcionisati i pružati pomoć i usluge svojim članovima, uloga svakog njenog člana je ključna i neprikosnovena. Ta uloga se ogleda u uključivanju i učestvovanju u različitim akcijama, programima i manifestacijama Islamske zajednice, a posebno kroz redovno plaćenje članarine. U nastavku vam donosimo instrukcije o načinima uplate članarine Islamske zajednice.

Članarinu možete platiti na jedan od četiri načina:

– U DŽEMATIMA KOD INKASANATA – BLAGAJNIKA. Svaki džemat našeg Medžlisa u okviru džematskog odbora ima blagajnika – inkasanta koji je ovlašten za naplatu članarine uz izdavanje priznanice ovjerene pečatom Medžlisa.

– PUTEM PLATNE LISTE. Popunjavanjem izjave kojom dajete svoju saglasnost firmi/ustanovi i pristajete na odbijanje mjesečne članarine sa plate, a koja će biti uplaćena na račun Medžlisa. (Izjavu možete preuzeti na sljedećem linku: Izjava za platnu listu)

– UPLATOM NA RAČUN MEDŽLISA OTVOREN KOD POSLOVNIH BANAKA. (Popunjavanjem standardne uplatnice ili putem elektronskog ili mobilnog bankarstva)
ASA banka d.d. Zenica 134-010-0000-1154-53

– PUTEM TRAJNOG NALOGA U BANCI U KOJOJ IMATE OTVOREN RAČUN. Ako ostvarujete određena primanja na sopstveni račun u banci (plaća, penzija, …) popunjavanjem trajnog naloga možete dati svoju saglasnost banci i pristati na prebacivanje sredstava članarine sa svoga računa na račun Medžlisa.
ASA banka d.d. Zenica 134-010-0000-1154-53

NAPOMENA: Iznos uplate koji uplaćujete može biti za jedan ili više mjeseci. Nezavisno od iznosa i načina uplate članarine, sredstva se knjiže na pojedinačni konto svakog člana Medžlisa u softveru za knjiženje članarine.

Pridružite nam se i budite dio svoje Zajednice, budite dio Islamske zajednice.

Medžlis Islamske zajednice Zenica