Bajramski prijem za koordinatore iz džemata

Zenica, 04. 05. 2022. – Medžlis Islamske zajednice Zenica je prostorijama Bijele džamije u džematu Novo Radakovo, upriličio bajramski prijem za koordinatore i koordinatorice Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih iz džemata zeničkog medžlisa. Bajramskom prijemu su pored koordinatora iz džemata prisustvovali koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva zeničkog prof. Mevlida Adilović, koordinator Mreže mladih Muftijstva zeničkog Ahmed ef. Hrustić, voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu Mulaima Omić, kao i koordinatori – domaćini, prof. Zahira Šarić i Muhamed ef. Bilčević.

Nakon dobrodošlice koordinatoricama i koordinatorima – aktivistima u džematima, kratkim obraćanjima i bajramskim čestitkama su se skupu obratili i koordinatori ispred Muftijstva zeničkog.

Koordinator Mreže mladih Medžlisa Muhamed ef. Bilčević se u ime glavnog imama mr. Jakub ef. Salkica zahvalio svim koordinatorima i koordinatoricama koji ulažu napore u radu sa svojim džematlijama i omladinom u džematima, posebno ističući da su odjeli koji djeluju pri našem Medžlisu veoma aktivni i da ostvaruju značajni napredak. “Medžlis Islamske zajednice Zenica je ponosan na sve vas – mlade ljude, koji ulažete svoje vrijeme u rad sa džematlijama i mladima, jer ovo vrijeme koje mi živimo je najbolje vrijeme kojem svjedočimo. Nismo se mogli roditi i živjeti ni prije a niti poslije, zato ga sada trebamo iskoristiti najbolje što možemo – prije svega u činjenje i širenje dobra među ljudima, a onda i u situiranje sebe i svojih porodica” – poručio je, prenoseći im selame i bajramske čestitke od glavnog imama.

Na prijemu se se kratkom porukom obratili i Ismail ef. Jusufović – imam džemata Nemila, ukazujući koordinatorima na to da njihov trud koji čine u ime hizmeta Zajednici i muslimanima, može biti nagrađen jedino kod Allaha Uzvišenog. Zatim, prof. Zahira Šarić – koordinatorica Odjela za brak i porodicu te Mulaima Omić – voditeljica Savjetolišta za brak i porodicu koja je ukratko sumirala dosadašnje rezultate rada. Prijem je nastavljen uz ugodnu diskusiju između gostiju, te razgovor o narednim aktivnostima.