Bajramski paketići za djecu u Predškolskoj ustanovi “Lastavica” Zenica

Treći dan Ramazanskog bajrama, u petak 12. aprila 2024. godine, u posjeti Predškolskoj ustanovi “Lastavica” Zenica boravili su glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica i predsjednik Besim Begić sa saradnicima te su tom prilikom uz bajramske čestitke djeci u ustanovi uručili bajramske paketiće koji su obezbijeđeni u saradnji sa Uredom za društvenu brigu.

Delegaciju je primio direktor Haris Grabus koji je predstavnike Medžlisa upoznao sa osnovnim informacijama o ustanovi te je gostima predstavio uslove i kapacitete sa kojima raspolaže ustanova a koji ispunjavaju sve standarde. Prilikom obilaska odgojnih grupa glavni imam je djeci čestitao bajramske praznike a djeca su u ime ustanove uručila bajramske čestitke. Direktor i uposlenici ustanove su se u kraćem razgovoru zahvalili glavnom imamu i predsjedniku na podršci koju pružaju radu ustanove.

U delegaciji su pored glavnog imama i predsjednika, bili predsjednik Upravnog odbora mr. Jakub ef. Salkica i koordinator Mreže mladih Muhamed ef. Bilčević.