Bajramska radost u JU “Dom porodica” Zenica

Već tradicionalno u bajramskim danima, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Zenica posjećuju JU “Dom i porodica” Zenica. Ovog Bajrama delegaciju Medžlisa su činili, hfz. Enes-ef. Baganović, Mulaima-hanuma Omić i Kenan Hodžić.
Štićenici smješteni u ovu ustanovu su priredili prigodan program za goste, a zauzvrat su dobili bajramske paketiće.

„Medžlis Islamske zajednice u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Rijaseta islamske zajednice svake godine organizuje posjetu i podjelu paketića za štićenike, te na ovaj način pokuša da unese jedan dašak radosti u njihove živote“ naveo je ovom prilikom hfz. Enes ef. Beganović.
U saradnji sa upravom Javne ustanove „Dom porodica“, Medžlis Islamske zajednice pokušava i mimo Bajrama, onoliko koliko je u mogućnosti da pomogne štićenicima u realizaciji različitih aktivnosti, ali i donacijama prehrambenih artikala.
Ono što se moglo vidjeti i primijetiti jeste da je posjeta bila ispunjena emocijama kako štićenika, tako i odgajateljica, te ostalih prisutnih.

„Ovom prilikom zaista se zahvaljujem Medžlisu Islamske zajednice Zenica. Drago nam je da smo ih mogli primiti i pokazati im ono što mi radimo tokom godine. Nadam se da su uživali u predivnoj izvedbi koju su pripremile odgajateljice i naša djeca“ kazala je direktorica JU „Dom porodica“ Zenica Draženka Subašić.