Bajramska poruka Mreže mladih

Dragi prijatelji, vaša je mladost vrijeme koje vam se daruje da biste mogli otkriti smisao postojanja! To je vrijeme velikih obzora, snažno življenih osjećaja, ali i strahova zbog zahtjevnih i trajnih odluka, teškoća u učenju i radu, pitanja o tajni boli i patnje.
Potpuno poštujući vašu slobodu, Gospodar dž.š. se približava svakome od vas i predlaže Sebe kao istinski i odlučujući odgovor na onu čežnju koja prebiva u vašem biću, na želju za životom koji vrijedi živjeti.
Pustite da vas uzme za ruku! Pustite da vam bude suputnik na vašem putu! Pouzdajte se u Njega, neće vas nikada razočarati! Stvoreni smo i spašeni iz ljubavi. I samo u onoj ljubavi, koja želi i traži dobro drugoga, uistinu možemo iskusiti smisao života, i radosni smo što ga živimo, pa i u naporima, kušnjama, razočaranjima, čak i plivajući protiv struje jer do savršenog svijeta, Dženneta, ti možeš stići samo ukoliko u ime Allaha, dž.š., budeš činio dobro i borio se protiv zla na ovom svijetu.
Dragi mladi, ukorijenjeni u Islamu, moći ćete u punini živjeti ono što jeste.
Rastući u vjeri, kroz Kur'an, namaz, post, hadž… i pripadnost Zajednici, uz pomoć vaših imama, moći ćete svima svjedočiti radost susreta s živom vjerom koja vas uvijek prati, i zove vas živjeti u pouzdanju i nadi.
Ne dopustite da vas zavedu privlačna obećanja lahkog uspjeha, načini života koji daju prednost izgledu, na štetu nutrine. Ne popuštajte kušnjama da se potpuno pouzdate u posjedovanje, u materijalne stvari, odričući se slijediti istinu koja ide dalje, poput visoke zvijezde na nebu.
S tim mislima, svima vam želimo BAJRAM ŠEFIR MUBAREK OLSUN te mnogo bereketa u predstojećoj školskoj i akademskoj godini.