Humanitarna pomoć i 251 hiljada KM iz Zenice za narod Turske i Sirije

Humanitarna akcija “Narodu Turske i Sirije od Bošnjaka s ljubavlju” koju predvodi Islamska zajednice u BiH u saradnji sa Merhametom BiH i medžlisima, na području Medžlisa Islamske zajednice Zenica započela je u petak, 10. februara a završena je u utorak 14. februara.

U regionalnim sabirnim centrima prikupljeno je mnoštvo humanitarne pomoći koja je transportovana prema regionalnom centru Merhameta a odakle će biti upućena u područja pogođena zemljotresom. Prema zapremini, iz regionalnih sabirnih centara je kamiomima transportovano 42 tone humanitarne pomoći. Prijevoznici i džematlije su ponudili besplatan prijevoz do sabirnih centra te im se posebno zahvaljujemo.

Na sergiji koja je organizovana proteklog petka poslije džuma-namaza prikupljeno je 251 000 KM. U ovaj iznos uključene su pojedinačne dobrovoljne donacije kao i prikupljanje pomoći kojem su se priključili polaznici mektebske pouke u džematima.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim džematlijama na dobrovoljnim prilozima ali i humanitarnoj pomoći koju su uputili prema našoj braći i sestrama u Turskoj i Siriji, uz dovu Allahu, dž.š., da im ukabuli njihov doprinos i dobročinstvo. Zahvalnost upućujemo i džematskim odborima i imamima, te koordinatoricama akcije Mulaimi Omić i Zemki Nezo.