Završna priredba u Predškolskoj ustanovi Lastavica Zenica

U subotu, 22. juna 2024. godine u amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici održana je završna svečanost u povodu završetka školske godine u PPU „Lastavica“ Zenica i simboličnog ispraćaja najstarijih „lasta“ koje nas napuštaju jer od septembra ulaze u školske klupe.

Mališani su pokazali koliko su naučili tokom školske godine, a svoje roditelje, dede, nane, tetke i ostale goste su uveselili pjesmom, igrom i plesom. Na samom početku direktor Ustanove Haris Grabus je između ostalog istakao značaj odgoja i obrazovanja djece u islamu podsjećajući da se ubrajaju u trajno dobro, te zamolio roditelje da što više aktivno provode vrijeme s djecom, da ne štede u pokazivanju ljubavi prema djeci, da ih što manje kritikuju i da podstiču dječije snove koji se radom i upornošću mogu ostvariti.

Svečanosti je prisustvovao i glavni imam mr. Sumedin ef.Kobilica koji je čestitao roditeljima čiji mališani kreću u školu i zahvalio prisutnim roditeljima na ukazanom povjerenju. Podijelio je svoje zadovoljstvo dosadašnjim radom vrtića te istakao opredijeljenost Islamske zajednice za odgoj i obrazovanje i brigu za djecu od najranije dobi.

Nasmijana lica mališana i prisutnih najbolje svjedoče da je sve pripremljeno s puno pažnje i ljubavi i da su prisutni uživali u svijetu dječije mašte i čarolije. Uz želju da naše „laste“ lete visoko, da nam budu ponos i ljepota i da nikada ne skrenu s puta uspjeha i sreće pozivamo vas da i dalje budemo partneri u brizi, odgoju i obrazovanju najvećeg bogatstva, djece.