Ramazanski mehabbeti poslije teravih-namaza

U okviru ramazanskih aktivnosti, Medžlis IZ-e ove godine po prvi put organizuje posebnu i jedinstvenu ramazansku manifestaciju koja će, nadamo se preći u tradiciju.

Pod nazivom “Ramazanski mehabbeti” i motom hadisa Resulullaha a.s.: “Najvrijednije djelo poslije vjerovanja u Uzvišenog Allaha je ispoljavati ljubav prema ljudima”, u utorak, 14. 06. 2016. godine poslije teravih-namaza bit održan prvi ovogodišnji mehabbet. Programi će biti održavani na platou iza Hadži Mazića kuće, sjedišta Muftiluka zeničkog, na otvorenom.

Na svim programskim aktivnostima – mehabbetima, gost će biti Armin Muzaferija koja će ozariti duše prisustnih izvođenjem ilahija i kasida, a svakom programu će prisustvovati i posebni gosti.

Posebni gosti “Ramazanskih mehabbeta”, na otvorenju manifestacije bit će glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice, te dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici dr. hfz. Halil ef. Mehtić i Salko Zildžić, istaknuti sportista – kikbokser.

Na drugoj u nizu manifestaciji koja će biti održana u srijedu, posebni gosti bit će glavni imam Medžlis IZ-e Sarajevo, dr. Ferid ef. Dautović te voditelj televizije Hayat, Fikret Hodžić.

I na posljednjem mehabbetu u prvom nizu, u četvrtak, gosti će biti glavni imam Medžlisa IZ-e Kakanj, mr. Sulejman ef. Čeliković i istaknuti bh književnik, Muhamed Mahmutović.

Pozivamo vas da budete dragi gosti na Ramazanskim mehabbetima te da svojim prisustvom doprinesete lijepoj atmosferi na ovoj manifestaciji.

Medžlis IZ-e Zenica