Proklanjavanje džamije na Bristu i otvaranje manifestacije “Želja za Resulom”

Medžlis IZ-e Zenica obavještava da su svi radovi na novoj džamiji u džematu Brist završeni, te sa radošću obavještava i poziva cijenjene džematlije na svečast stavljanja u funkciju novoizgrađene džamije.

Svečanost je planirana ako Bog da, u srijedu, 30. 11. 2016. godine, a u okviru manifestacije „Želja za Resulom“.

Ovom prilikom bit će upriličen prigodan mevludski program na svečanosti otvorenja manifestacije, u znak stavljanja u funkciju džamije na Bristu, poslije podne namaza, a u petak je i prva džuma-namaz koju će predvoditi Muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović. Vakifi džamije na Bristu su braća Salko i Jasenko Džananović.

554b5378-83ac-4b36-a20f-5822b0094cfb-kamen-temeljac3-718x446

Podsjećam, manifestacija „Želja za Resulom“ je tradicionalna i ove godine će trajati cijeli mjesec rebiu-l-evvel, u periodu od 01. do 31. decembra 2016. godine. Sadržavat će mevludske i prigodne programe, zikr, večeri Kur'ana, kazivanja o Božijem Poslaniku, promocija knjiga, programi za omladinu i žene . Obilježavanje mjeseca rebiu-l-evvela, Dana mevluda, je znak našeg poštovanja prema Božijem poslaniku Muhammedu a.s.

Još jednom, pozivamo vas na svečanost, a posebno džematlije džemata Brist koji su godinama iščekivali i evo Bogu hvala, dočekali da imaju svoju džamiju. Upućujemo molbu Gospodaru Allahu dž.š. da naše vakife nagradi i da im podari ono što je najbolje i najharnije, te da budu upisani kao dobročinitelji.

Na kraju, Medžlis Zenica će vas o svakom programu u okviru manifestacije „Želja za Resulom“ na vrijeme obavještavati putem hutbe i na druge prigodne načine.

Dobro došli i budite nam dragi gosti.

Medžlis IZ-e Zenica