Predramazansko druženje sa studentima Studentskog centra Zenica

U okviru svojih aktivnosti u radu sa mladima, u srijedu, 24. 4. 2019. godine /19. Ša'ban 1440 h.g., poslije akšam namaza, Medžlis Islamske zajednice Zenica, upriličio predramaznsko druženje sa studentima Studentskog centra u Zenici.
Ovo je šesto druženje sa studentima u ovoj akademskoj 2018/2019. godini i bilo je posvećeno nastupajućem mjesecu Ramazanu. Proteklo je u ugodnom i svečanom predramaznskom duhu, uz učenje odlomaka iz Kurana, ilahija, koje su proučili studenti IPF u Zenici, te razgovor sa studentima.
Kratak osvrt i zahvalnost za dosadašnja druženja, kao i prijedlog aktivnosti za mjesec ramazan iznijela je mr.Emina Grabus. Riječi zahvalnosti Medžlisu IZ Zenica, ispred studenata Centra, uputila je studentica Senadina Mehanović, koja je ujedno i koordinirala svim aktivnostima.

Jako lijepe i inspirativne riječi studentima je uputio mr. hfz Enes ef. Beganović. Iskazao je radost i zadovoljstvo što ima priliku da se druži sa mladima, naglasio im je važnost nauke, učenja i druženja sa Kur'anom. Uputio savjete studentima da uz sve svekodnevne obaveze, iskoriste blagodati koje su nude u mjesecu Ramazanu. Pozvao ih je da prate rad Islamske zajednice, iznose svoje prijedloge i budu otvoreni obraćati se za svoje potrebe, jer je Islamska zajednica otvorena za pomaganje mladih i njihovo ativno učešće u njenom radu.
Na kraju se mr. Adem Nušinović zahvalio studentima na dosadašnjem gostoprimstvu i odzivu, istaknuo je važnost ovakvih druženja i izrazio želju i spremnost za nastavak sa sličnim aktivnostima.

Koordnatori projekta:
1. mr. Emina Grabus
2. mr. Adem Nušinović