Odjel za brak i porodicu: Predavanja za žene u 22 džemata

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica će u toku mjeseca januara realizirati predavanja za žene u svih 77 džemata zeničkog medžlisa.
08. januara poslije podne i poslije ikindije-namaza, održan je prvi ciklus predavanja u 22 džemata a prisutnim džematlijkama su se obratile muallime koje su angažovane kao honorarne saradnice u Medžlisu Zenica.
Muallime su govorile o porodici, njenoj važnosti i ulozi sa posebnim akcentom na zdravu komunikaciju u porodici i poštivanje hijerarhijskih odnosa. Predavanjima je prisustvovao veliki broj džematlijki koje su sa velikom pažnjom pratile izlaganja ali su iskoristile priliku da razgovaraju sa muallimama, zatraže savjete i odgovore na pitanja.
Plan Odjela jeste da ovakve aktivnosti postanu stalna praksa u narednoj godini, i da se jednom mjesečno u svakom džematu ponude adekvatni sadržaji za džematlijke. Želja nam je da ovim projektom muallime aktivnije uključimo u rad džemata ali i da imamima olakšamo rad sa ženskim dijelom džemata – poručila je Zahira Šarić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica.