Obilježen Dan šehida Grada Zenice

Medžlis Islamske zajednice Zenica i džemat Arnauti su u saradnji sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca Armije RBiH i Gradskim odborom za obilježavanje značajnih datuma, u utorak i srijedu upriličili obilježavanje Dana šehida Grada Zenice. Inače, Dan šehida Grada Zenice se obilježava 5. juna na datum kada je kao šehida poginuo prvi borac na području Zenice, šehid Semir Arnaut.

Tim povodom, u utorak poslije akšam-namaza u džamiji u Arnautima je proučen Šehidski mevlud koji su učili imami Medžlisa Zenica. Prigodnom besjedom se obratio glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica a predavanje je održao muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

U srijedu, 5. juna upriličena je posjeta centralnom šehidskom spomen obilježju Kameni spavač, a zatim posjeta i šehidskom spomen obilježju u džematu Arnauti. Prigodan vjerski program izveli su polaznici mektebske pouke džemata Arnauti a poruku su uputili gospođa Nihada Husejnagić, predsjednika Organizacije šehida i poginulih boraca i mr. Sumedin ef. Kobilica, glavni imam.

Prije podne-namaza delegacije su posjetile mezar rahmetli Semira Arnauta, a u džamiji u Arnautima je proučena hatma dova pred dušu prvog šehida Grada Zenice.

Poslije podne-namaza, upriličena je posjeta majci šehida Semira Arnauta, Muneveri Arnaut.