Nastavak izgradnje Islamskog centra Sultan Ahmedove džamije – najvećeg projekta Medžlisa Zenica

U srijeda, 02. 12. 2020. godine u prostorijama Muftijstva zeničkog, Građevinski odbor za izgradnju Islamskog centra Sultan Ahmedove džamije, sastao se sa Reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.
Građevinski odbora na čelu sa muftijom zeničkim, dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarevićem informisao je reisu-l-ulemu o najvećem i generacijskom projektu Medžlisa Islamske zajednice Zenica koji je započet 07. maja 2008. godine, a u kome će se nalaziti prostorije za vjersko – kulturne i edukativne aktivnosti.
Građevinski odbor zahvalio se reisu-l-ulemi na svesrdnoj pomoći koju je pružio Medžlisu Zenica i obezbjedio sredstva za nastavak i završetak svih poslova, bratske države Kuvajt.
Sastanku su, pored muftije zeničkog koji je i predsjednik Odbora, prisustvovali članovi: glavni imam Medžlisa Zenica Jakub ef. Salkica, predsjednik Medžlisa Muhamed Begagić, direktor Uprave za vjerske poslove Ismail Smajlović, direktor Vakufske direkcije Senaid Zajimović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje u Muftijstvu Edin Kavazović.

N.D.