Na Bajramskom turniru u malom nogometu učestvovalo 20 ekipa: Pobjednik ekipa Radinovići 2

U nedjelju, 14. aprila 2024. godine, Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica je organizovala bajramski turnir u malom nogometu a na kojem je učešće uzelo 20 ekipa i oko 200 mladih iz džemata. Turnir je otvorio glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica koji je uz selame učesnicima turnira zaželio uspjeh, fer i korektnu igru.

Turnir je igran po sistemu igre u parovima i direktnog ispadanja. Polufinalne utakmice su igrale ekipe Radinovića 2 i Varošišta te je ekipa Radinovića 2 bila uspješnije rezultatom 3:1. Drugi polufinalni par bila je utakmica između ekipa Puhovca i Radinovića 1 koja je završena gol razlikom 3:2, tako da su se u finalnoj utakmici sastale ekipe Radinovića 2 i Puhovca dok se na treće mjesto plasirala ekipa Pridražića tako da je konačni raspored nakon odigranog turnira sljedeći:

1. mjesto – ekipa džemata Radinovići 2;
2. mjesto – ekipa džemata Puhovac;
3. mjesto – ekipa džemata Pridražići.

Pehare i nagrade za prvoplasirane ekipe su uručili direktor PU “Lastavica” Zenica Haris Grabus, koordinator Mreže mladih Muftijstva zeničkog Ahmed ef. Hrustić i koordinator Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica Muhamed ef. Bilčević. Koristimo priliku da se zahvalimo svim ekipama na učešću a posebno na fair play-u i korektnom ponašanju. Posebne čestitke upućujemo ekipama džemata Radinovići 2, Puhovac i Pridražići na osvojenim prvim mjestima.