Muftija zenički i Elharun Selimović na seminaru za imame

U srijedu 02. decembra 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović prisustvovao je stručnom seminaru za imame Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Nakon uvodne riječi glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice, na seminaru se zeničkim imamima obratio Elharun Selimović, diplomirani psiholog, koji je govorio o psihoterapijskim vještinama, pokušavajući zajedno sa imamima pronaći odgovore na pitanja kao što su: Da li je duhovnost u psihoterapijama zanemarena, pa su one zbog toga nedostatne i nedovoljno efikasne? Da li vješto ukomponirana duhovnost sa svim svojim pravilima može postati novi terapijski pravac i pristup? Kako upute Uzvišenog Allaha, dž. š. mogu pomoći posrnulome na životnom putu i kako upute utječu na psihičko zdravlje i ispravne stavove?

Muftija zenički u svojoj besjedi, između ostaloga, pozvao je imame da budu odgovorni, da rade svoj posao savjesno, da čuvaju jedinstvo, slogu i povjerenje u svojim džematima i da ne budu isključivi u svojim stavovima i postupcima. Posebno je muftija zamolio imame da obrate pažnju na mektebsku nastavu i hutbe,  kao najvažnije poslove u našoj misiji.