Mektebska 2016/2017. godina počinje 17. septembra

Rijaset je na sjednici održanoj 25. 08. 2016. godine, donio odluku o početku predstojeće 2016/2017. mektebske godine, koja, prema ovoj odluci, počinje 17. septembra 2016. godine a završava 15. maja 2017. godine, a Rijaset je usvojio i školski kalendar za medrese Islamske zajednice.

Na današnjoj sjednici usvojeni su i Pravilnik o dodjeli stipendija iz Fonda Bejtu-l-mal, zatim Etički kodeks za uposlenike u organima Islamske zajednice te je prihvaćen Pravilnik o gradnji, rekonstrukciji i popravci imovine Islamske zajednice. Također, data je saglasnost za osnivanje predškolske ustanove Dječiji vrtić „Revda“ u Tešnju te su dodijeljena sredstva za JU Specijalna biblioteka „Behram-beg Tuzla“.

Treba dodati da je Rijaset danas donio i odluku da se u džematima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizuje sergija za pomoć nastradalim u poplavama koje su nedavno zadesile Makedoniju.

Današnjoj sjednici su pored zamjenika reisu-l-uleme i direktora uprava Rijaseta, koji su članovi Rijaseta, prisustvovali i rukovodioci ureda Rijaseta, rukovodilac IC El-Kalem te direktor Vakufske direkcije.

www.islamskazajednica.ba