Medžlis Zenica domaćin XIX takmičenja polaznika mektebske nastave

U nedjelju, 24. 04. 2016. godine, u Zenici je održano XIX. takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog u Ensar džamiji. Takmičenju su pristupili pobjednici iz sedam medžlisa Muftiluka zeničkog, i to: Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Teslić i Doboj.

U kategoriji općeg znanja prvo mjesto osvojio je Ramiz Plančić – MIZ Tešanj, drugo mjesto Meliha Horozović – MIZ Zavidovići a treće Azra Bradarić – MIZ Maglaj.

U kategoriji kiraet – mlađi uzrast prvo mjesto osvojila je Lejla Đerahović – MIZ Zenica, drugo mjesto Muhamed Salkanović – MIZ Tešanj i treće mjesto Faruk Kendić – MIZ Maglaj.

U kategoriji kiraet – stariji uzrast prvo mjesto osvojila je Almina Sinanović – MIZ Zavidovići, drugo mjesto Muhamed Mešić – MIZ Tešanj i treće mjesto Harun Kamerić – MIZ Žepče.

Muftiluk zenički na finalnom takmičenju Rijaseta predstavljat će:

  1. Lejla Đerahović, MIZ Zenica (kiraet mlađi uzrast), muallim Elvir ef. Haskić,
  2. Almina Sinanović, MIZ Zavidovići (kiraet stariji uzrast), muallim hfz. Edin ef. Čaušević,
  3. Ramiz Plančić, MIZ Tešanj (Opće znanje), muallim Suljo ef. Djedović.

U ukupnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa Medžlisa IZ Tešanj, drugo mjesto Medžlis IZ Zavidovići, a treće Medžlis IZ Zenica.

Takmičarima su uručene diplome, novčane nagrade i prigodni pokloni.

Prigodnom besjedom na takmičenju obratio se muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović, koji je čestitao takmičarima, njihovim roditeljima, muallimima i glavnim imamima na postignutim rezultatima.