Manifestacija “Želja za Resulom”: Otvaranje manifestacije 23. septembra

Manifestacija “Želja za Resulom” – dani o Allahovom Poslaniku Muhamedu, a.s., koju Medžlis Islamske zajednice Zenica organizuje već dvadeset i jednu godinu, zvanično će biti otvorena 23. septembra kada će biti predstavljen program ove tradicionalne manifestacije. Otvaranje manifestacije će biti upriličeno u džematu Brist, u subotu 23. septembra poslije akšam-namaza, a o manifestaciji će govoriti glavni imam mr. Jakub ef. Salkica.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije uslijedit će tribina “Želja za Resulom” na kojoj će gostovati prof. dr. Zuhdija Hasanović, redovni profesor na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu.

Manifestacija ima za cilj da promoviše vrijednosti iz Poslanikovog života, da istakne poslaničku veličinu Muhameda, a.s., i da nas podsjeti na posebnost čovjeka čije rađanje je bilo uzrokom mnogim događajima.

Ovogodišnja manifestacija će trajati od 23. do 30. septembra 2023. godine, a sadržavat će mnogobojne mevludske programe u džematima, poseban program na kojem će gostovati imami i glavni imam Medžlisa Tešanj, centralnu mevludsku svečanost u džematu Bilino Polje na kojem će gostovati učenici i učenice Elči Ibrahim-pašine medrese u travniku, kao i poseban program u Sportskoj dvorani Bilimišće sa specijalnim gostom hafizom Ammarom Bašićem.
U prilogu, program manifestacije: