Lejletu-l-Mi'radž – Dan vakifa

“Hvaljen neka je Onaj Koji je u jednom času noći preveo Svoga roba iz Hrama časnog u Hram daleki, čiju smo okolinu blagoslovili kako bismo mu neka znamenja Naša pokazali – On, uistinu, sve čuje i sve vidi.” (El-Isra, 1.)

Obavještavamo cijenjene džematlije da je u utorak 03. maj 2016. godine 27. noć mjeseca Redžeba, lejletu-l-mi'radž – dan Vakifa. „Lejletu-l-miradž“ nas podsjeća na našeg Poslanika Muhameda a. s. i njegov miradž u nebeske sfere, ali i na dolazak predstojećeg mubarek mjeseca Ramazana.

Muhammed a.s. je u ovoj noći, odredbom Gospodara Svemoćnog, prošao put od Mekke do Jerusalema, odnosno Mesdžidu-l-Harama do Mesdžidu-l-Aksaa, gdje je predvodio namaz svim predhodnim Poslanicima (Isra). Zatim je Muhammedu a.s. ukazana čast uzdizanja u visoke nebeske sfere, sedam nebesa (Mi'radž).

Medžlis IZ-e Zenica organizirat će prigodne programske sadržaje povodom mubarek noći lejletu-l-mi'radža u džematima. Centralna svečanost za područje Medžlisa IZ-e Zenica biti će održana u džematu Ričice, poslije akšam namazom u 20:15 sati gdje će biti izveden prigodan program. Program izvode imami Medžlisa Zenica.

Pozivamo Vas da u što većem broju prisustvujete ovim programskim aktivnostima te mevludskim programima.

Dobrto došli!

Medžlis IZ-e Zenica