JU Penzionerski dom ZDK dodijelio zahvalnicu Medžlisu – Odjelu za brak i porodicu

Na prijemu koji je upriličen u petak, 06. oktobra 2023. godine, direktor JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK gospodin Damir Jukić uručio je glavnom imamu Medžlisa Zenica mr. Jakub ef. Salkici, Zahvalnicu za pomoć i podršku ustanovi a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana starih osoba i obilježavanja 10-te godišnjice od osnivanja ustanove.

Prijemu su pristvovali i voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu Mulaima Omić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Zahira Šarić i koordinator Mreže mladih Muhamed ef. Bilčević a koji u okviru svojih godišnjih aktivnosti, u saradnji sa džematima realizuju redovne mjesečne posjete ovoj ali i drugim socijalnim ustanova u Gradu Zenica, za njih pripreme prigodan program sa polaznicima mektebske pouke a korisnicima tih ustanova uruče prigodne poklone. Dio je to kontiruirane aktivnosti brige o starim i iznemoglim osobama a kojoj je cilj razvijanje empatije i osjećaja za socijalno osjetljive kategorije društva.

Direktor Jukić se zahvalio glavnom imamu i njegovim saradnicima na kontinuiranoj podršci i saradnji koja se ostvaruje sa ustanovom, uz posebno zadovoljstvo što su u prilici da ovim simboličnim prijemom i zahvalnicom ukažu poštovanje na aktivnostima koje se na obostrano zadovoljstvo realizuju.

Glavni imam mr. Jakub ef. Salkica je zahvalio direktoru Jukiću i njegovom saradniku Vehidu Muliću na gostoprimstvu i riječima zahvalnosti koje su upućene institucijama Islamske zajednice, uz nadu da će ova uspješna saradnja biti nastavljena u narednim vremenima.

JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK je protekle sedmice organizovao prigodnu svečanost obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba i 10-tu godišnjicu od osnivanja ustanove na kojoj su uručili prigodne zahvalnice institucijama i pojedincima koji pružaju nesebičnu podršku ustanovi. Između ostalih, Zahvalnica je uručena i Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u BiH kao i Medžlisu Zenica.