Izlet za djelu JU “Dom i porodica”

U subotu,20.05.2017. godine Odjel za brak,porodicu i ženski aktivizam MIZ Zenica organizovao je jednodnevni izlet za djecu JU „ Dom i porodica“ – učesnike tematskih radionica  „ U susret Ramazanu“. Izlet je upriličen kao posljednja aktivnost u nizu koje su u ovoj ustanovi provodile aktivistice MIZ Zenica u protekla tri mjeseca.

20- tero djece uzrasta od 7 do 20 godina imalo je priliku posjetiti gradove: Bugojno, Jajce i Travnik u pratnji aktivistica: Zahire Šarić, Safije Ibrahimagić i Amine Mujezinović  i svojih odgajatelja: Almine Husejnović i Halila Arnauta.

U Bugojnu naš domaćin bio je Mirsad ef. Šehić koji nam je pokazao Islamski centar princeze Dzevhere, džamiju i  prateće objekte. U prelijepom haremu ove džamije smo kratko odmorili i nastavili put prema kraljevskom gradu Jajcu.

U Jajcu su djeca provela određeno vrijeme u šetnji, igri i zabavi uživajući u prelijepom ambijentu Plivskog jezera, vodopada i nadaleko poznatih „mlinčića“. Ovdje  je ulogu domaćina preuzela vd direktorica JU“Dom i porodica“u Zenici, gđa. Alma Mrako, inače rođena Jajčanka.

Približavalo se vrijeme ručku pa smo se uputili prema Travniku. Domaćini su nam bili osoblje Elči Ibrahim-pašine medrese koji su se zaista od srca potrudili i obezbijedili ukusan ručak, u kojem su  djeca uživala i nisu krila svoju radost i zadovoljstvo.

Ovom prilikom im se još jednom zahvaljujemo i upućujemo dovu da ih Allah nagradi i poveća nafaku! Poslije smo obišli prostorije medrese i izvor Plava voda. 

Izlet je protekao, hvala Allahu, bez ikakvih problema. Na dječijim licima se vidjela radost, sreća i zadovoljstvo,što nam je svakako i bio jedan od najvažnijih ciljeva.