Hafiska dova Halidu Jusiću studentu Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu

Medžlis Islamske zajednice Zenica u subotu, 10. 10. 2020. g. u džamiji Safija, džematu Brist organizirao je drugu hafisku dovu u mjesecu oktobru, za novog hafiza pri Medžlisu Zenica, Halida Jusića, studenta Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.
Hafiskoj dovi prisustvovalo je osamnaest hafiza, koji su proučili kraće odlomke iz Kur'ana, te muftija zenički dr. hfz. Mevludin Dizdarević i izaslanik reisu-l-uleme Nezim ef. Halilović.
Dobrodošlicu na početku programa poželio je glavni imam Medžlisa IZ-e Zenica mr. Jakub ef. Salkica i prisutnima predstavio hafiza i muhafiza hfz. Ammr ef. Bašića.
Nakon učenja Kur’ana svih hafiza, hfz. Halid Jusić, proučio je kratke sure, te dovu koju je proučio njegov muhaffiz, hfz. Ammar Bašić.
Prisutnima su se obratili muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, ukazujući na značaj i vrijednosti učenja, te na činjenicu da hafizi u BiH uživaju poseban respekt i počast, čestitajući porodici Jusić.
U ime reisul-l-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafiza uručio je Nezim ef. Halilović, čestitajući hafizu, njegovom muhafizu, Medžlisu i Muftijstvu.
Hafiz Halid Jusić rođen je u Travniku 27.10.2000. godine. Nakon osnovne škole upisao je Gazi Husrev-begovu medresu koju je završio odličnim uspjehom. Trenutno je student na Fakultetu islamskih nauka, odsjek teologija.
N. D.