Glavni imam posjetio predsjedavajućeg Skupštine ZDK Ćazima Huskića

U četvrtak, 23.05.2024 godine, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić u Skupštini Kantona primio u posjetu Sumedin ef. Kobilicu, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Ova prilika je iskorištena kako bi razgovarali o novo-otvorenom Islamskom centru „Sultan Ahmed“ u Zenici, te njegovoj daljoj upotrebi i namjeni prostora koji obuhvata oko 5.500 kvadratnih metara zatvorenog prostora, u kojem se nalaze konferencijske sale, biblioteka sa čitaonicom, vrtić, centralni zenički mekteb, restoran, kafeterija, poslovni prostori i drugi prateći sadržaji. Tom prilikom glavni imam Sumedin ef. Kobilica je uručio zahvalnicu predsjedavajućem Huskiću za nesebičnu podršku organizaciji manifestacije povodom otvaranja Islamskog centra „Sultan Ahmed“ Zenica.

Predsjedavajući Huskić je kazao da Islamska zajednica ima punu podršku institucija Zeničko-dobojskog kantona, te izrazio nadu da će ovaj objekat koji će biti ponos Islamske zajednice svojim sadržajem i opremom moći odgovoriti na sve zahtjeve društvene zajednice, naglasivši značaj ovog objekta, ne samo za Zenicu i Islamsku zajednicu nego i Zeničko-dobojski kanton i cijelu Bosnu i Hercegovinu.
Predsjedavajući Huskić se zahvalio na posjeti i izrazio sreću i zadovoljstvo što je imao priliku dati svoj doprinos i podržati samu manifestaciju otvaranja Islamskog centra „Sultan Ahmed“ Zenica izrazivši želju da Islamski centar dugo služi svojoj svrsi i da bude centar vjerskog i kulturnog života Zenice i regije.

(www.zdk.ba)