Edukativne halke za žene

U petak, 03.03. 2017., Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam, počeo je sa realizacijom projekta Edukativne halke za žene u okviru aktivizma žena pri Medžlisu IZ Zenica. Prve posjete su bile u džematima Tetovo, Pridražići, Gradišće i Zapoda.
Ovu aktivnost je realizovana u vremenu između akšam namaza i jacije namaza. Posjeta je bila najavljena preko koordinatorica za ženski aktivizam i obavijesti preko imama u navedenim džematima.

Tema o kojoj smo razgovarale sa ženama je: Uloga majke u odgoju djece. Predavanja su održale: u Gradišću-muallima Mulaima Omić i vjeroučiteljica Amina Fetić, u Tetovu – vjeroučiteljice Emira Agetović i Emina Grabus, u Pridražićima-muallime Esma Kuršumović i Nermina Hibović, i u Zapodi- vjeroučiteljice Mirela Alibegović i Zuhra Salčinović.

U svim džematima žene su pripremile toplu dobrodošlicu te se aktivno uključile u naše druženje, što je, na obostrano zadovoljstvo, doprinijelo uspješnoj realizaciji ove aktivnosti. Uz dovu i želju da se svi okoristimo ovim druženjem završena je naša prva posjeta.
Iskreno se zahvaljujemo na lijepom dočeku svim ženama u navedenim džematima.

Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam