Džemat Pridražići uručio 100 paketića u okviru projekta “Jedan slatkiš-jedan osmjeh”

Projekat “Jedan slatkiš-jedan osmijeh” pokrenuo je Medžlis Islamske zajednice Zenica i Odjel za brak i porodicu u saradnju sa muallimima i džematskim odborima, a u sklopu kojeg će polaznici mektebske pouke sakupiti i zapakovati paketiće za djecu JU “Dom-porodica” te higijenske pakete za korisnike staračkih domova u Zenici.
Prvi džemat koji se priključio ovoj društveno korisnoj akciji je džemat Pridražići, koji je 07. februara 2022. godine zajedno sa svojim imamom Muamer ef. Čelenkom, predsjednikom džematskog odbora Benjaminom Doglodom, članovima džematskog odbora te polaznicima mektebske pouke posjetio navedene institucije. Tom prilikom, polaznici mektebske pouke su izveli prigodne programe za korisnike ustanova, družili se sa njima te im uručili paketiće i higijenske pakete za njihove potrebe. Posjeti i uručivanju paketića je prisustvovala Mulaima Omić – voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu Medžlisa Zenica.

Koristimo priliku da se zahvalimo domaćinima na toplom dočeku i dobrodišlici koju su izrazili predstavnicima džemata Pridražići i polaznicima mektebske pouke, a zahvalnost i srdačnost koju su iskazali korisnici domova na darovanim paketićima je dodatni motiv za nastavak ovog projekta.
Početak mjeseca Redžeba, koji je vijesnik mjeseca Ramazana, označio je početak ovog plemenitog projekata, a isti će bit realizovan i u narednih nekoliko mjeseci sve sa ciljem oživljavanja sunneta Božijem poslanika Muhameda, a.s., kroz brigu o ranjivim kategorijama našeg društva, te jačanja solidarnosti i empatije.