Druženje i radionica za članove Udruženja djece i mladih oboljelih od šečerne bolesti

Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica je u nedjelju, 21. novembra 2021. godine, u suterenu Bijele džamije u džematu Novo Radakovo organizovalo druženje i radionicu za članove Udruženja djece i mladih oboljelih od šečerne bolesti ZDK. Druženju i radionici je prisustvovalo 15 članova udruženja a naslovljena teme radionice je bila “Moja porodica je moja snaga”.
Moderator druženja i voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu Mulaima Omić je iskazala zahvalnost Udruženju i učesnicima druženja na iskazanoj želji za saradnjom, a u nastavku se obratila ističući Kur'ansko-hadisku percepciju bolesti i bolesnika. Stručni saradnici Savjetovališta za brak i porodicu, Zahira Šarić i Kenan Strika, su svoja izlaganja i razgovore sa učesnicima usmjerili na teme “Samopouzdanja u toku bolesti” te o važnosti psihičkog zdravlja bolesnika. Druženje je nastavljeno uz zakusku i ručak za učesnike druženja.
Kroz interakciju sa učesnicima i neformalni razgovor, članovi Udruženja su izrazili zahvalnost Medžlisu i Savjetovalištu na organizaciji ovog druženja te iskazali želju za nastavkom saradnje.
Koristimo priliku da se zahvalimo preduzeću Hass komerc Zenica koje je doniralo pakete dijetalnih proizvoda za učesnike seminara, kao i anonimnom donatoru koji je donirao ručak za učesnike.