Članovi Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog boravili u prijateljskoj posjeti Zenici

U okviru projekta “Upoznaj domovinu, domovinske zemlje i dijasporu” koji se realizuje kroz prijateljske posjete članova Mreže mladih sa područja svih muftijstava, članovi Mreže mladih Tuzlanskog muftijstva će 22. i 23. oktobra 2022. godine boraviti u prijateljskoj posjeti Muftijstvu zeničkom i Mreži mladih Muftijstva zeničkog.

Posjeta Muftijstvu zeničkom započela je svečanim prijemom kod muftije zeničkog hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića, koji se tom prilikom obratio članovima Mreže mladih, izrazio im dobrodošlicu i upoznao ih sa Muftijstvom zeničkim i najznačajnijim aktivnostima.

Prijemu su prisustvovali koordinatori Tuzlanskog muftijstva hfz. Abdullah ef. Kapo i Samir ef. Krbuljić, Ahmed ef. Hrustić – koordinator Mreže mladih zeničkog muftijstva i Muhamed ef. Bilčević – koordinator Mreže mladih zeničkog medžlisa, te Edin ef. Kavazović – rukovodilac Službe za vjeru i obrazovanje Muftijstva zeničkog.

U nastavku posjete, gosti su druženje sa članovima Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica nastavili u divanhani medžlisa, a nakon kraćeg obilaska najuže jezgre Grada Zenice, upriličena je posjeta Vrandučkoj tvrđavi. Gosti su se upoznali sa historijatom Vrandučke tvrđave, njenim kontinuitetom i svjedokom bosanske državnosti, a posjetili su i džamiju Sultana Mehmeda Fatiha II kao i tradicionalnu bosansku kuću.

U večernjim satima, nakon posjete Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, za članove Mreže mladih organizovano je ugodno druženje uz prijateljsku atmosferu i kahvu.