Bajramske posjete: Podjela bajramskih paketića

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Zenica, Odjela za brak i porodicu i džemata su u subotu, 22. aprila 2023. godine – drugog dana Ramazanskog bajrama posjetili JU “Dom-porodica” te domove za stara lica u Zenici i tom prilikom im uručili prigodne bajramske paketiće i poklone. Posjeta je organizovana s ciljem da se bajramska radost podijeli sa štićenicima ovih ustanova, a bajramske paketiće su pripremili polaznici mektebske pouke u džematima Tetovo, Gradišće i Zapoda. Imami ovih džemata, Nermin ef. Magalić, Safet ef. Murtić i Dženan ef. Krajšnik su zajedno sa polaznicima mektebske pouke i članovima Mreže mladih, koordinatorima Zahirom Šarić i Muhamed ef. Bilčevićem, prisustvovali prigodnom programu i kratko se obratili djeci i korisnicima domova za stara lica.

Djeca iz JU “Dom-porodica” su uz lijep bajramski program zaželjela dobrodošlicu gostima i iskazala zahvalnost za mjesečne posjete koje se realizuju već drugu godinu, a posebno za današnju posjetu. Ovomjesečna posjeta i podjela paketića je sa posebnim povodom i posebnom radošću, obzirom da su dani muslimanske radosti i veselja.

Rukovodioci i stručni zaposlenici JU “Dom-porodica”, JU Doma za stara lica i JU Penzionerki dom ZDK su iskazali zahvalnost Medžlisu Islamske zajednice Zenica, i svima onima koji su uključeni u realizaciju ovih posjeta i prikupljenje paketića, a posebno zbog toga što u ovim danima bajramske radosti misle na djecu i sugrađane kojima ovakve posjete mnogo znače.