Alje ef. Cikotić u džematu Sejmen održao predavanje

U subotu, 30. decembra, 2017. god., odnosno, 12. rebi'l-ahira, 1439. h., poslije jacije namaza u Sejmenskoj džamiji održano je predavanje pod naslovom Vrijeme, svjedok za ili protiv nas mr. Alje ef. Cikotića, imama u džematu Kalbunar MIZ-e Travnik.

Nakon klanjanja jacije namaza imam Sejmenske džamije hfz. Safet ef. Husejnović izrazio je dobrodošlicu svim prisutnim vijernicima, a posebne selame uputio je gostu predavaču mr. Alji ef. Cikotiću. U uvodnom dijelu kratki program izveli su studenti Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici Selmedin Smajić i Emir Mujčin. U svom nadahnutom predavanju mr. Aljo ef. Cikotić naglasio je važnost i blagodat vremena. Način na koji iskoristimo vrijeme, ono će biti svjedok za nas ili protiv nas. Mr. Aljo ef. Cikotić posebno je naglasio osobine onih koji ispravno koriste vrijeme, a to su; vjernici, oni koji dobra djela čine, preporučuju istinu i strpljivost.

Na kraju predavanja dovu je proučio hfz. Fahir ef. Arnaut. Nakon toga, uslijedilo je druženje omladine džemata Sejmen i Kalbunar.

Haris P.