“Želja za Resulom”: Dani o poslaniku Muhamedu, a.s., u OŠ “Muša Ćazim Ćatić”

U okviru manifestacije “Želja za Resulom” koju realizira Medžlis islamske zajednice Zenica, Aktiv nastavnika Islamske vjeronauke JU OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici realizirao je sljedeće sadržaje:
– Literarni natječaj/konkurs na temu “Muhammed a.s. – moj uzor“ (za učenike od VI do IX razreda);
– Likovni konkurs/natječaj (levha) za učenike od I do V razreda na temu „Muhammed a.s. – Milost čovječanstvu”;
– Likovni konkurs/natječaj (crtež) za učenike od I do V razreda na temu “Poslanikova džamija u Medini – čežnja svakog muslimana”.
Za najbolji literarni i dva likovna rada, obezbijeđena je prigodna nagrada – knjiga o životu Muhammed, a.s., a učešće u natječajima je uzelo približno sedamdeset učenika i učenica.

Dodjela nagrada upriličena je u ponedjeljak, 25. 10. 2021. godine u holu Područne Škole Blatuša uz prigodan program: čitanje najboljeg literarnog rada, izložbu levhi na temu “Muhammed a.s. – “Milost čovječanstvu”, izložbu slika na temu “Poslanikova džamija u Medini – čežnja svakog muslimana” i dvije kaside o Muhammedu, a.s., u izvedbi učenika i učenica V – 4 odjeljenja: Huseinspahić Afan, Osmančević Merjem i Šehić Nejla.
Za najbolje literarne i likovne radove po kategorijama, proglašeni su radovi sljedećih učenika i učenica:
– Ahmetspahić Sajra iz VII 4 odjeljenja – najbolji literarni rad;
– Podojak Ines iz VIII e odjeljenja – najbolji likovni rad (levha);
– Huseinspahić Afan iz V 4 odjeljanja – najbolji likovni rad (crtež).
Koristimo priliku da se svim učenicima zahvalimo na interesovanju i učešću u nadi da smo kroz navedene aktivnosti bolje upoznali životopis Muhameda, a.s.