Predramazanske posjete u džematima Ričice, Putovići, Gradišće, Kočeva i Jaliji

Glavni imam Jakub ef. Salkica i koordinator Muftijstva zeničkog za društvenu brigu, mr. Džemal ef. Salkić, sa domaćinima džemata imamima, Ričica, Putovića, Gradišća, Kočeve i Jalije u okviru redovnih predramazanskih aktivnosti, posjetili su porodice koje u ovom periodu iskušenja zavređuju posebnu pažnju.
U ime Medžlisa Islamske zajednice Zenica, uručeni su prigodni pokloni te je posebno istaknuta uloga Islamske zajednice i brige njenih imama u pomoći našim džematlijama kojima je zbog mjera u borbi protiv corona virusa ograničeno kretanja.
Projekat obilaska porodica se nastavlja i u narednim danima, a posebno istčemo da će svi imami u svojimi džematima nastaviti obilaske, a posebno u dolazećem mubarek Ramazanu. Važno je naglasiti da su džematski imami svakodnevno na usluzi svojim džematlijama.
S nadom i željom da ovi vanredni dani i okolnosti ograničenog kretanja što prije budu iza nas, upućujemo ramazanske čestitke sa dovom Allahu, dž.š., da ukabuli i nagradi sve one koji su u hizmetu, pomoći onima kojima je najpotrebnija.
M.B.