Održana redovna sjednica Skupštine Medžlisa

U srijedu 21. 02. 2018. godine u sali Gradskog vijeća Zenica, održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Zenica. Na sjednici su pored delegata u Skupštini iz svih džemata, prisustvovali i Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović te svi glavni imami Muftiluka zeničkog.

Po usvajanju dnevnog reda, Skupštini su se obratili glavni imam Medžlisa mr. Jakub ef. Salkica, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa gosp. Muhamed Begagić, te u ime gostiju glavnih imama Izet ef. Čamdžić – glavni imam Medžlisa Zavidovići.

Skupština je razmatrala i usvojila: godišnji Izvještaj o radu Izvršnog odbora Medžlisa Zenica sa općim smjernicama za rad u 2018. godini, Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2017. godine te Plan prihoda i razhoda za 2018. godinu.

U svom obraćanju Muftija zenički je čestitao i pohvalio rad Medžlisa Islamske zajednice Zenica, zahvalio se članovima Skupštine na usvajanju godišnjih izvještaja, te istakao odgovornost u radu glavnog imama i predsjednika Medžlisa, te službi ali i delegata i članova džematskih odbora.

Muftija je također uputio i nekoliko smjernica i prijedloga čija bi realizacija unaprijedila rad Medžlisa Islamske zajednice, poput otvaranje obdaništa, izgradnja edukativno-rekreativnog centra i završetak Islamskog centra – Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici.

Skupština-MIZ-Zenica-3.

U svečanom dijelu sjednice dodijeljeno je priznanje najboljem muallimu Medžlisa Zenica Safet ef. Murtiću, te su dodijeljene zahvalnice istaknutim aktivistima-članovima džematskih odbora. Za poseban doprinos u radu Skupštine Medžlisa Zenica, Muftija zenički je uručio priznanje predsjedavajućem Skupštine gosp. Murisu Baručiji.

Skupšina-MIZ-Zenica-2.