Edukativni programi za žene iz oblasti učenja Kur'ana i fikhskih propisa

U okviru edukativnih sadržaja koji su planirani u toku zimskih mjeseci, Medžlis Islamske zajednice Zenica će u periodu od 18. novembra 2022. godine do 18. februara 2023. godine realizirati projekat Edukativnih programa za žene. Edukativni program za žene ima za cilj da se ženskom dijelu džemata ponudi adekvatan sadržaj kojim bi obnovile svoje znanje iz učenja Kur'ana poznavanja šerijatskih propisa.

Pored džemata u kojima edukativne programe realizuju koordinatorice Odjela za brak i porodicu, Edukativni program će se u gradskim džamijama realizovati u džematima: Babina Rijeka – Ensar, Novo Radakovo, Sejmen, Potok i Bilino Polje. Program će sadržavati tri discipline: obrada Sufare, učenje Kur'ana i fikhski propisi, a realizatorice su hafize, teologinje i muallime, svršenice Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Projekat se realizuje pod pokroviteljsvom Medžlisa Islamske zajednice Zenica a u saradnji sa Odjelom za brak i porodicu i Mrežom mladih. Prijavu za učešće na programu moguće je izvršiti kod muallima po dolasku na edukaciju, putem emaila savjetovaliste@mizzenica.ba, te putem kontakt forme u nastavku.